هزینه های اجرا و نگهداری در مجازی سازی

خانه » آموزش » هزینه های اجرا و نگهداری در مجازی سازی

هزینه های اجرا و نگهداری در مجازی سازی

در تمامی راهکارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات علاوه بر هزینه های اجرا و راه اندازی، هزینه های دیگری مانند تعمیر، نگهداری و ارتقا نیز وجود دارد که میتواند به صورت حبابی برای سازمان گران تمام شود.

راهکارهایی که سطحی از هوشمندی و اتوماتیک کردن فعالیت های جاری سازمان را به دوش میکشند، هم زمان که Up-time را افزایش میدهند، هزینه های نگهداری را نیز کاهش میدهند.به این ترتیب تیم های سازمان به جای درگیر شدن در مسائل مربوط به نگهداری شبکه، به توسعه ی سیستم ها می پردازند. به  همین دلیل این راهکارها می توانند برای سازمان بسیار مقرون به صرفه باشند

در بحث مجازی سازی سرورها محصولات متفاوتی از شرکتهای مختلف در حال استفاده میباشد از جمله VMWare VSphere از شرکت VMWare و Hyper-V شرکت Microsoft و Xen از شرکت Citrix و … در این بین، دو محصول ارائه دهنده های راهکارهای مجازی سازی (Hypervisor) یعنی VMWare و Hyper-V این سالها از قدرت تجاری بیشتر نسبت به سایر رقبا برخوردار بوده اند. شرکت VMware با ارائه ­ی VMware vSphere  و مایکروسافت با ارائه ­ی بسته­ی Hyper-V و اضافه شدن بسته ی System Center هر کدام در این سالها سعی در  کسب سهم بیشتری از بازار کرده اند.

در این سری مقالات در ابتدا با یک سری مفاهیم کلی در حوزه ­ی مجازی سازی آشنا خواهیم شد. سپس به مقایسه ی قابلیت­های دو محصول Hyper-V و VMWare vSphere خواهیم پرداخت و در آخراز نظر  هزینه ایی این دو محصول را مقایسه خواهیم کرد. (این مقاله نتیجه دو سال بررسی شرکت Principled Technologies بر روی دو محصول کاربردی VMWare و Hyper-V در سناریوهای مختلف است).

آشنایی با مفاهیم کاربردی:

مجازی سازی (Virtualization)

مجازی سازی، تکنولوژی اجرای همزمان دو یا چند سیستم عامل بصورت مستقل از هم بر روی یک سرور فیزیکی است، این تکنولوژی باعث کاهش چشمگیر هزینه  های سخت افزار و نرم افزار و نگهداری سیستم ها شده و همچنین استفاده از تمامی منابع سیستمی بصورت بهینه را امکان پذیر می کند. تکنولوژی مجازی سازی از طریق تقسیم و به اشتراک گذاردن منابع سخت افزاری مانند CPU، RAM و کارت شبکه و… استفاده از این منابع را برای VM ها (سیستم عامل و سرویس ها) امکان پذیر می­کند.

به صورت خلاصه می توان چهار دلیل برای استفاده از زیرساخت مجازی سازی ذکر کرد.

  •   استفاده بیشتر از منابع سخت افزاری موجود: با تلفیق سرورها و سرویس ها، قوانین فعلی در مراکز داده ها تغییر می کند، قانون یک سرور یک سرویس سالهاست در مراکز داده استفاده شده که باعث اتلاف زیاد منابع سخت افزاری می ­شود. در مجازی سازی، سرویس ها از هم مستقل شده و این استقلال در نهایت باعث پایداری بیشتر سرویس ها در شبکه می شود. امکان داشتن سرویس ها با ساختار های متفاوت مانند Linux و مایکروسافت و Netware بر روی یک سخت افزار نیز یکی از مزایای دیگر این بستر می باشد.
  • کم کردن هزینه ها با تغییر در زیر ساخت سخت افزاری: در ساختاری که بر بستر مجازی ایجاد میشود، به سرورهای فیزیکی کمتری نیاز است، حتی اگر یک ساختار سنتی را مجازی کنید، تعدادی سرور آزاد می شوند که می توان در مکان های دیگری از آنها استفاده کرد.
  • کم کردن هزینه های مدیریتی و نگهداری: سخت افزار کمتر، مدیریت به مراتب کمتری نیاز دارد، همچنین استهلاک و هزینه های جانبی از جمله برق مصرفی و کولینگ کمتر می شود.
  • پایداری و تحمل خطا : بستر مجازی سازی، راهکار های منحصر به فرد برای پایدار ماندن سرویس ها در برابر مشکلات ناگهانی که برای سرور ها پیشامد می کند ارائه می دهد، همچنین امکان جابجایی سرویس ها به صورت زنده، یکی دیگر از امکاناتی از که این بستر ارائه می دهد.

 

ادامه دارد…

توسط |2018-11-01T20:11:52+03:30ژانویه 23rd, 2016|آموزش, بهینا, شبکه|بدون دیدگاه

درج دیدگاه